Sparen? Sparen! AH pannenzegels

Door Quad op dinsdag 20 december 2016 22:48 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 5.314

Bijna iedereen kent ze wel, dé spaaractie van Albert Heijn dit jaar, sparen voor de (hele dure) pannen van Villeroy en Boch.

Nu wil het geval dat ik van voornemens ben om op termijn samen met vriendinlief de nodige stappen te zetten. Daarbij wil het dus zijn dat koken een hobby is van mij en ik dus voor een aantrekkelijke prijs graag een leuke pannenset zoek.

Nu zullen er vast medetweakers zijn die zegels hebben liggen maar er uiteindelijk niets mee doen. Geen probleem! Ik help je er graag van af. De huidige stand staat op +- 5 volle spaarkaarten en ik ben er nog zeker 5 benodigd..

Dus heb je zegels of zelfs gevulde spaarkaarten in overvloede, doneer! En verkrijg mijn eeuwige dank. _O_

Mij kan je hiervoor een DM sturen bij beschikbaarheid.

Dank!

NB: Postzegels worden vergoed!

Volgende: [Cubot Zorro 001] 4G voor iedereen! 01-'15 [Cubot Zorro 001] 4G voor iedereen!

Reacties


Door Tweakers user deadmeatsubs, woensdag 21 december 2016 09:21

Eeehm, is dit geen vraag advertentie?

Door Tweakers user GoT, woensdag 21 december 2016 12:08

"The things you own end up owning you."
5 pannen nog niet genoeg, je moet er meer hebben ?

Door Tweakers user Point.Flare, woensdag 21 december 2016 14:59

Even onafhankelijk van het pannen assortiment van de AH wil ik je iets meegeven als je echt interesse hebt in koken. Ik heb enige tijd geleden geïnvesteerd in staalplaten pannen van DeBuyer. Dit is een vrij kostige investering, maar op langere termijn zeker een goede investering. Pannen met een teflon laag of anderssoortige laag laat op termijn altijd los. Wat resulteert in het moeten kopen van nieuwe pannen (of je moet dit additief in je eten fijn vinden). Staalplaten pannen gaan extreem lang mee en hebben uitstekende eigenschappen voor bepaalde toepassingen (niet alles kan er klakkeloos in). Ik zou je van harte aanraden enkele staalplaten pannen in je assortiment op te nemen. Met een goede koekenpan (misschien in verschillende maten) en een crèpe pan kom je een heel eind! :)

De anti-aanbaklaag van een goed ingebrande plaatstaal pan is (in mijn beleving) vele malen beter dan die van een teflon pan. Mits je er juist mee om springt. In de horeca zie je het tegenwoordig minder, maar dat komt omdat een koekenpan daar tot een verbruiksproduct is verworden.

Duik hier even in. Ik denk dat je hier uiteindelijk langer plezier (en dus meer) van hebt dan een complete pannenset van de AH, omdat ze prijstechnisch voordeliger zijn.

Voor het gewone kookwerk (soepen, sauzen, enz.) is de Villeroy & Boch set absoluut perfect. Dat zou echter elke pan zijn die niet uit elkaar valt als je er lelijk naar kijkt. Immers is het doel van een pan niet meer dan het verdelen van warmte over het product in de pan. Ik zou je enkel alternatieven aan willen raden voor de wok en de koekenpannen (en een grillpan die ik niet in het assortiment zie)

My 2 cts

ps. leuk detail is dat ze geen waarde van de pannen vermelden op de actiesite. Dit is omdat de set speciaal is ontwikkeld voor de actie. Vergis je echter niet. Er wordt geld op verdiend. Een lagere prijs betekent net zo goed dat er concessies zijn gedaan op de kwaliteit van de pan. Villeroy & Boch gaat immers niet hun eigen markt verzadigen, zonder dat ze hier voordeel van hebben...

[Reactie gewijzigd op woensdag 21 december 2016 15:06]


Door Tweakers user RadioKies, woensdag 21 december 2016 18:49

Ik had deze comment meer verwacht als tweakblog dan waar het daadwerkelijke tweakblog over gaat. Jammerlijk dit en ook niet waar het (moreel gezien, want er zijn zga geen regels)tweakblogs voor is.

Had op zn minst wat over de pannen verteld en waarom je ze graag zou willen en wat je er mee wilt gaan doen ofzo. Zijn er totaal 10 pannen te verkrijgen dat je 10 kaarten wilt hebben totaal? Ik zou wel eens willen zien wat vergelijkbare pannen kosten want ik ben ook niet echt overtuigd dat je zo veel korting krijgt. Immers is het 10 euro voor 1 zegel en moet je 50 zegels ofzo op een kaart plakken.

500euro! per kaart wat je moet uitgeven voor je iets van mogelijke korting krijgt waarvan je dus niet weet hoeveel korting het is. Ik doe veelal al mn boodschappen bij de Lidl (veel dingen beter, zoals de paprika waar de AH bij verbleekt) wat een stuk goedkoper is. 500 euro bij de AH boodschappen doen zou 10 of 20 euro korting kunnen zijn, maar bij de Lidl bespaar ik echt wel meer dan 20euro aan boodschappen en is een pan uit de winkel dus goedkoper als dat het geval is. Ik kan ook naar de Jumbo en dan 10euro besparen. Bij alle 3 de winkels kom ik overigens en ja ik let op wat ik totaal kwijt ben bij de kassa om steeds maar te schrikken van de hogere kosten bij de AH, 't is dat de AH als enige Zaanlander kaas heeft.... daar weten ze mij steeds weer mee te lokken

Door Tweakers user Eli3l, woensdag 21 december 2016 22:47

Zoals hier boven al gemeld, koop staal pannen. Hoeft niet duur te zijn. Bij de Sligro voor 30 euro een mooie koekenpan.

Door Tweakers user Erwin, woensdag 21 december 2016 23:55

Koop een pan bij de Action, bak 'm krom, tief 'm weg en terug naar de Action. Doe voorgaande 2 keer en het is weer December :P .

Door Tweakers user Smultie, donderdag 22 december 2016 08:12

Zijn knakenpannen met teflon... niet kopen

Door Tweakers user Mr_gadget, donderdag 22 december 2016 11:13

Als je kijkt naar de pan met stoom inzet. Die is zonder zegels voor ongeveer hetzelfde bedrag bij de ikea te krijgen. Misschien kwalitatief iets anders maar functioneel hetzelfde

Door Tweakers user Patoer, donderdag 22 december 2016 11:56

Wat is er mis met de pan met teflon laag? Zolang je de pan nooit verhit boven de 300° Celsius......de damp die dan vrij komt is giftig.....niet de laag zelf is giftig en nooit en staal voorwerp gebruikt maar houten lepels en een beetje olie gebruikt bij het bereiden,dan gaat de pan minstens 10jaar mee. Ik heb het bewijs in de keuken staan. Merk Ernesto die ik nu zelfs bij de Lidl in de schap zag liggen vooor minder dan mijn pan van 10jaar terug.
Overigens is de Action pan veelal met een keramische laag uitgevoerd die in de praktijk vlug aan bakt.
Veel succes met je aktie!

Door Tweakers user JCE, donderdag 22 december 2016 12:09

Beetje digitaal bedelen, ga weg man.

Door Tweakers user Technomania, donderdag 22 december 2016 13:08

Point.Flare schreef op woensdag 21 december 2016 @ 14:59:
Ik heb enige tijd geleden geïnvesteerd in staalplaten pannen van DeBuyer. Dit is een vrij kostige investering, maar op langere termijn zeker een goede investering.
Hier ben ik het absoluut mee eens. Ik heb hier een aantal pannen die mijn moeder vroeger heeft gekocht toen ze kokkin was in haar Restaurant.

Pannen zijn inmiddels 38 jaar oud en ze zijn nog steeds perfect. Zelfs nadat ik een pan de hele nacht op het gasfornuis heb laten staan


Door Poolaapje, donderdag 22 december 2016 20:51

Als je toch zegeltjes wil sparen zijn koopzegels zowel van de AH als van de Jumbo een beter alternatief. Bij Ah ontvang je voor ¤49 aan koopzegels ¤52 (is 6%) of bij de Jumbo voor ¤25 aan 26% (is 4% ). Wat geeft je bank je ook al weer op je spaarrekening?
Dan kun je dat geld gebruiken om de pannen die je wil te kopen in plaats van goedkope sh*tpannen speciaal gemaakt voor de AH. Villeroy & Boch verkoopt normaal gesproken geen pannen.....

Door Tweakers user ACM, vrijdag 23 december 2016 08:23

Point.Flare schreef op woensdag 21 december 2016 @ 14:59:
De anti-aanbaklaag van een goed ingebrande plaatstaal pan is (in mijn beleving) vele malen beter dan die van een teflon pan. Mits je er juist mee om springt. In de horeca zie je het tegenwoordig minder, maar dat komt omdat een koekenpan daar tot een verbruiksproduct is verworden.
De teflonlaag gaan bij goede pannen ook best lang mee, maar slijten inderdaad wel. De alternatieve variant met keramiek (zijn vaak wit of grijs) gaat ook erg lang mee en laat vziw ook niet los. Als je ze in de vaatwasser doet worden ze trouwens stroef, maar er is voor zover ik weet geen enkel type koekenpan waarbij niet aangegeven wordt dat handwas aanbevolen wordt (het is vaak wel 'kan in de vaatwasser, maar voor een optimale levensduur wordt handwas aanbevolen').

Heeft een stalen pan weer niet als nadeel dat e.e.a. gaat roesten? Dan zou je weer beter naar een RVS-pan kunnen kijken. Die hebben dan weer als eigenschap (waarschijnlijk net als gewoon staal) dat ze doorgaans wat heter worden en je dus heel erg moet oppassen met tere materialen; voor iets als biefstuk is het weer wel handig, want dat kan je gewoon zonder olie/boter er in doen en zodra het dichtgeschroeid is laat het vanzelf los door het vet dat uit het vlees komt. Helaas brandt er alsnog wel wat aan, dus het is niet zo makkelijk als een teflon- of keramieklaagje. Verder heb ik geen ervaring met gewoon staal.
Voor het gewone kookwerk (soepen, sauzen, enz.) is de Villeroy & Boch set absoluut perfect. Dat zou echter elke pan zijn die niet uit elkaar valt als je er lelijk naar kijkt. Immers is het doel van een pan niet meer dan het verdelen van warmte over het product in de pan.
Je vergeet daar nog aan toe te voegen dat dat warmteverdelen dan vervolgens weer het doel van het toegevoegde water is. Dus in principe geldt dat zolang de pan water van 100 graden kan bevatten, tegen de hitte van onderaf kan en dat een beetje efficient aan het water overdraagt het goed genoeg is ;)

Door Tweakers user Breezers, vrijdag 23 december 2016 08:27

Ik heb de pannen gezien/gebruikt en deze zien er wel mooi uit, maar het is echt troep om mee te koken. Je kan die chromen laag niet schoon houden/maken, deze brandt in 1 a 2 keer koken kapot. De vorm is een ramp en de buitenkant wordt heter dan de binnenkant. Al met al kan je beter sparen voor professionelere staal pannen, deze zijn zwaar/duur maar gaan bijna je hele leven mee.

Door Tweakers user ACM, vrijdag 23 december 2016 08:28

Poolaapje schreef op donderdag 22 december 2016 @ 20:51:
Als je toch zegeltjes wil sparen zijn koopzegels zowel van de AH als van de Jumbo een beter alternatief.
De pannenzegels zijn natuurlijk wel gratis. Dus tenzij je er meer of duurdere boodschappen voor gaat doen is het een gratis extraatje. Of die pannen het bedrag waard zijn is natuurlijk weer een andere vraag. Het is niet ongebruikelijk dat je een setje van 4 kookpannen van bijvoorbeeld BK voor 99,99 euro kan kopen als je een beetje op aanbiedingen gaat letten en andere merken zijn nog wel eens goedkoper (Sola bijvoorbeeld). Die 4-pan set kost bij de AH uiteindelijk ook 55,96 euro (=6,99+12,99+15,99+19,99).

Dus dan is het de vraag of ze inderdaad significant beter zijn dan andere setjes van rond de 60 euro.

Door Tweakers user P1nGu1n, vrijdag 23 december 2016 09:30

Poolaapje schreef op donderdag 22 december 2016 @ 20:51:
Als je toch zegeltjes wil sparen zijn koopzegels zowel van de AH als van de Jumbo een beter alternatief. Bij Ah ontvang je voor ¤49 aan koopzegels ¤52 (is 6%) of bij de Jumbo voor ¤25 aan 26% (is 4% ). Wat geeft je bank je ook al weer op je spaarrekening?
Dan kun je dat geld gebruiken om de pannen die je wil te kopen in plaats van goedkope sh*tpannen speciaal gemaakt voor de AH. Villeroy & Boch verkoopt normaal gesproken geen pannen.....
Bij de plus ontvang je bij een volle kaart à 4 euro, 6 euro terug = 50%

Ik doe helemaal niet aan koopzegels. Bedrag dat je moet uitgeven ten opzichte van de winst in combinatie met de moeite, is het niet waard ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 december 2016 09:31]


Door Tweakers user MeZZiN, vrijdag 23 december 2016 15:37

Of je wacht even bij de kassa en vraag de mensen die afrekenen om hun zegels werkt prima en sneller dan vragen om volle kaarten.

Maar over goede pannen gesproken kijk eens bij een kook winkel daar zal je echt het verschil zien. Zelf heb ik nu een paar pannen van iittala en nog van Gero (die laatste bij de deen vandaan toen) en een oude koeken pan van Gero zonder anti aanbak. Vond zelf de pannen van de AH wat minder er uit zien. Teveel features een pan moet jaren mee en elke feature kan stuk gaan over de jaren heen. onze pannen zijn van een soort gemaakt geen mengen van verschillende materialen kan dat ook niet stuk gaan. Voor echte werk zoals grillen bakken en braden heb ik gietijzeren pannen. Maar deze zijn ook een stuk duurder dan van de AH.

Door Tweakers user MtC, maandag 26 december 2016 10:45

Kijk ook eens bij Berghoff. Ik kan je daar eventueel wel een leuke korting bezorgen.

Door Tweakers user Arokh, dinsdag 27 december 2016 17:16

Ook ik heb veel pannen gehad en weggedaan, en kook uitsluitend nog met deBuyer en Turk pannen momenteel (plus wat kookpannen van BK).

Voor 15¤ de beste pannenkoekenpan die er bestaat (na enkele keren gebruiken)
Voor 6,50¤ een blinipan, koekenpannen voor 25¤.... En allemaal perfect.

De duurste die ik heb (en waar geen VB tegenop kan) is mijn Turk gesmede pan, die ik voor steaks etc. gebruik. Je weet niet wat je meemaakt.

Alle coatings in pannen zijn nutteloos en slecht als je maar weet hoe je een pan echt moet gebruiken. Sterkte! (ik gooi mijn zegels steeds weg, sorry, of geef ze aan de volgende in de rij)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)